Øvelser og træning

Effektiv behandling består ef flere elementer. Et væsentligt element er at patienten selv skal inddrages i behandlingen. Ændringerne i patientens symptombillede sker ikke kun i behandlingsøjeblikket. Det sker som en proces over tid og her er det vigtigt at patienten er en aktiv medspiller. Patienten kan og skal selv gøre noget.

 

Øvelser
Øvelser, der understøtter behandlingen i klinikken, kan give et kortere behandlingsforløb. Afhængigt at dit forløb vil kiropraktoren eller fysioterapeuten instruere og udlevere relevante øvelser. Her får du også besked om hvordan, hvornår og hvor ofte du skal lave øvelserne.

 

Træning
Træning bruges til at opnå forskellige mål. Du kan ved træning forbedre svage musklers styrke. Du kan forøge udholdenheden når musklerne let trættes. Du kan øge musklernes stabiliserende evner så fx. din ryg ikke er så sårbar. Effektiv træning skal altså rettes efter problemets art.

Træningsprogrammet skræddersys til den enkeltes behov og ønsker. Dette vil oftest omfatte at muskelstyrke, udholdenhed, koordination og balance testes. Det danner så grundlaget for den træning der skal foregå. I træningsforløbet justeres træningsindsatsen så den hele tiden er så effektiv som muligt.

 

På Rygcenter Djursland kan vi sammensætte et øvelses -og træningsprogram der spænder fra lette øvelser til et omfattende, intensivt træningsforløb.